Het juiste frame krijgen

Het juiste frame is er een die het kunstwerk niet domineert. Als u het frame als eerste opmerkt, is het te sterk. De kunst staat altijd voorop: de lijst is er om te beschermen, te presenteren en aan te vullen. Het fotolijst 40×60 moet eerst op de kunst worden afgestemd, het decor op de tweede plaats.

MONTAGE
Denk voordat u een lijst kiest na over de aard van het kunstwerk. Zijn er overwegingen bij het archiveren? Canvaskunstwerken, werken op papier en foto’s hebben verschillende methoden van inlijsten nodig voor conserveringsdoeleinden en een lange levensduur.

De ‘float mount and box’ is wat we het meest doen. Dit is waar het kunstwerk op een rug in een diepe lijst zit, met de beglazing weg van het kunstwerk geplaatst om luchtruimte mogelijk te maken. Hierdoor kan het kunstwerk glanzen.
Bij een traditionele raambevestiging wordt het kunstwerk bedekt met een montagekaart. Dit geeft steun langs alle vier de randen en houdt het glas weg van het kunstwerk.
Voor fotografie raden we een droge montage aan; het kunstwerk wordt op een ondergrond gemonteerd om het plat en beschermd te houden, en we gebruiken ook een doosframe zodat de beglazing wegblijft van het werk.
Voor werken op canvas gebruiken we een houten schaduwbakframe dat trots op de zijkanten van het werk zit en rondom luchtruimte biedt. In deze gevallen gebruiken we geen beglazing.

FRAMES
Lijsten moeten over het algemeen passen bij de periode van het werk dat ze inlijsten.
Voor antieke kunst: traditionele lijsten werken het beste. Een sierlijke lijst kan wit worden geverfd voor een meer eigentijdse uitstraling.
Voor hedendaagse en inheemse kunst: houd de lijst heel simpel. Bleek hout past bij alles en ziet er vooral goed uit bij inheemse kunst.
Voor zwart-witfotografie: een bleke houten kokerlijst werkt goed. Als je een zwart frame wilt, raden we een zwart gebeitst frame aan dat verwijst naar het hout eronder om warmte en rijkdom toe te voegen.
Voor kinderkunst: eenvoudige boxframes zien er het beste uit. Gebruik verwijderbare ruggen zodat het artwork kan worden gewijzigd.

Welk frame en montage u ook kiest, het moet in verhouding staan ​​tot de kunst die het tentoonstelt. Een klein werk omringd door een groot montagebord doet het kunstwerk geen recht.

About the Author